برای بسیاری از افراد تا چند سال قبل مشکل تمام شدن شارژ و خاموش شدن گوشی وجود داشت. اگر در خارج از خانه و دور از برق بودیم نمی توانستیم گوشی را شارژ کنیم. اما امروزه با وجود پاوربانک ها دیگر این مشکلات را نداریم و به راحتی در جایی می توانیم گوشی خود را شارژ کنیم. استفاده از انواع پاور بانک نیز برای بعضی از کاربران باعث نگرانی شده زیرا نمی دانند خروجی پاور بانک چند وات است.
آیا با دستگاه هوشمند آنها سازگاری دارد یا خیر. آیا خرید پاور بانک می تواند مشکل شارژ دستگاه هوشمند آنها را برطرف کند یا خیر.
در این مقاله به موضوع خروجی پاور بانک چند وات است می پردازیم. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
خروجی پاور بانک چند وات است؟
اگر این سوال برای شما پیش آمده است که خروجی پاور بانک چند وات است؟ باید بگوییم که به طور پیشفرض، ولتاژ خروجی پاور بانک 5 ولت است، اما پاور بانکهای مدرن که به تکنولوژی شارژ سریع مجهز هستند، میتوانند ولتاژ را افزایش دهند و گوشی را سریعتر شارژ کنند.
در پاوربانکهای قدیمی ولتاژ 5 ولت تنها ولتاژ کاری است و پاوربانک با ولتاژ 5 ولت شارژ شده و با همان ولتاژ 5 ولت هم گوشی موبایل را شارژ میکند. برای مثال مشخصات پاور بانک انکر PowerCore 26800 که در سال 2018 به بازار عرضه شده است به این ترتیب است:
- ورودی: 5 ولت ⎓ 2 آمپر
- خروجی: 5.1 ولت ⎓ 2.1 آمپر
- اما برای پاور بانک راو پاور RP-PB201 که در سال 2020 به بازار عرضه شده و به تکنولوژیهای شارژ سریع PD و QC مجهز است، ولتاژهای کاری به این ترتیب هستند:
- ولتاژهای ورودی پاور بانک: 5 ولت، 9 ولت، 12 ولت، 15 ولت و 20 ولت.
- ولتاژهای خروجی پاور بانک: 5 ولت، 9 ولت، 12 ولت، 14.5 ولت، 15 ولت و 20 ولت.
برای پاور بانک مدرن انکر A1289 که در سال 2022 به بازار عرضه شده است، ولتاژهای پاور بانک به این ترتیب هستند:
- ولتاژهای ورودی پاور بانک: 5 ولت، 9 ولت، 15 ولت، و 20 ولت و 28 ولت.
- ولتاژهای خروجی پاور بانک: 5 ولت، 9 ولت، 12 ولت، 15 ولت، و 20 ولت و 28 ولت.
پاوربانک باید چند پورت داشته باشد؟
پاوربانک ها در مقابل قیمتی که دارند سرویس ارائه می دهند، پاوربانک های ارزان قیمت دارای یک پورت شارژ هستند و یک پورت خروجی 1 یا 2.1 آمپر دارند؛ ولی پاوربانک های امروزی که در بازار موجود هستند اغلب دارای دو پورت خروجی هستند که یکی از آن ها خروجی 1 آمپر و دیگری 2.1 آمپر است.
برای خرید پاوربانک خوب باید توجه داشته باشید که حتما پاوربانک مورد نظر خروجی با شدت جریان 2.1 آمپر یا بالاتر داشته باشد، چراکه شارژ سریع از طریق این پورت ها منتقل می شود و پورت 1 آمپر شارژ سریع را منتقل نخواهد کرد. پاوربانک هایی که قابلیت شارژ سریع دارند اغلب دارای شدت جریان 3 آمپر با ولتاژ های مختلف هستند.
راهنمای انتخاب پاور بانک
معمولا پاوربانک های موجود در بازار یک پورت USB دارند و یک پورت تایپ C که برای شارژ سریع تعبیه شده است. برخی پاوربانک ها که از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی می کنند، سریع نیز شارژ می شوند، به همین علت از طریق پورت تایپ C هم شارژ می شوند. اگر پاوربانک شما سریع شارژ نمی شود پس پورت تایپ C برای شارژ شدن نیز ندارد و پورت میکرو USB دارد و از طریق این پورت شارژ می گردد.
نکات مهمی که پیش از خرید پاوربانک باید بدانید
ظرفیت پاوربانک
از نخستین نکاتی که پیش از خرید پاوربانک باید مورد توجه قرار گیرد، ظرفیت آن است. ظرفیت نخستین و مهمترین مشخصهی پاوربانکها است که با واحد میلیآمپرساعت (mAh) بیان میشود. ظرفیت پاوربانک نشان دهنده ی این است که چند بار میتوانید بهکمک پاوربانک باتری دستگاهتان را شارژ کنید.
به منظور محاسبهی ظرفیت مورد نیاز پاوربانک، در ابتدا باید دستگاههایی که میخواهید باتری آنها را با پاور بانک شارژ کنید، مشخص کنید و بعد از آن ظرفیت باتری آنها را با یکدیگر جمع بزنید. ناگفته نماند که ظرفیت اسمی پاوربانکها با ظرفیت واقعی آنها متفاوت است.
شدت جریان
علاوهبر محاسبهی ظرفیت موردنیاز، لازم است تا به شدت جریان خروجی پاوربانک هم توجه کنید. بعضی از پاوربانکهای پورتهای زیادی دارند و از هر پورت میتوانید خروجیای با شدت جریان متفاوت داشته باشد. به عنوان مثال، امکان دارد برای شارژکردن دستگاه خود به پاوربانکی با خروجی USB و دو شدت جریان مختلف مثلاً ۱ و ۲.۱ آمپر احتیاج داشته باشید.
پاوربانک با فناوری شارژ سریع ۱.۰ به طور معمول ولتاژ خروجی ۵ ولت و حداکثر توان ۱۰ وات دارند؛ ولی در فناوری شارژ سریع ۲.۰، خروجی میتواند ۵ یا ۹ یا ۱۲ ولت و توان باتری ۱۸ وات باشد. علاوه براین در فناوری شارژ سریع ۳.۰، ولتاژ خروجی میتواند از ۳.۲ تا ۲۰ ولت باشد و توان خروجی هم تا ۱۸ وات افزایش پیدا میکند.
نوع و تعداد پورتها
یکی دیگر از مسائل مهم هنگام خرید پاوربانک باید مورد توجه قرار گیرد اتصالات آن است. بیشتر پاور بانک ها دارای پورت USB هستند که جهت شارژکردن گوشی هوشمند و تبلت مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال، امکان دارد به بیش از یک درگاه خروجی احتیاج داشته باشید و بخواهید به صورت همزمان چند دستگاه را شارژ کنید یا نیاز به پورت USB-C داشته باشید. با توجه به تعداد پورتهای مورد نیاز خود و نوع پورت، پاوربانک مورد نظرتان را خریداری کنید.
فراموش نکنید که پاوربانکها در کنار درگاههای خروجی مجهز به یک پورت معمولاً میکرو USB یا USB نوع C برای شارژ باتری خود هستند که شارژ گوشیهای هوشمند از این پورت امکان پذیر نخواهد بود.
مدتزمان شارژشدن پاوربانک
از موضوعات مهم دیگری که اکثر افراد هنگام خرید پاوربانک به آن توجه نمی کنند ، سرعت شارژشدن باتری خود پاوربانک است. بیشتر پاوربانکها با کابل USB به آسانی شارژ میشوند؛ اما بعضی دیگر از پاوربانکهای موجود در بازار لازم است ساعتها در شارژ بمانند تا باتریشان کاملا شارژ شود. این وضعیت بدون شک برای بسیاری از کاربران خوشایند نخواهد بود.
یکی از دلایلی که موجب میشود بعضی از پاوربانکها خیلی آهسته شارژ شوند، ولتاژ ورودی ۵ ولتی آنها است. به همین علت، برای خرید پاوربانک در کنار بررسی قابلیت های آن در شارژ سریع گوشیهای هوشمند، به فناوریهای استفاده شده در شارژ سریع باتری درون پاوربانک هم توجه کنید.
پروتکلهای ایمنی
در بعضی پاوربانکها به صراحت مشخص شده که اصول ایمنی رعایت شده است. در مجموع، پاوربانک ها باید بتواند در برابر ولتاژ، بیش از اندازه شارژشدن، جریان، گرما و اتصال کوتاه ایمن باشد. این موارد در پاوربانک بهصورت زیر گفته می شود میشوند:
- ولتاژ بیش از اندازه نرمال (Over Voltage Protection)
- بیش از اندازه شارژشدن (Over Charge Protections)
- شدت جریان بیش از اندازه (Over Current Protections)
- گرما (Over Heat Protections)
- اتصال کوتاه (Short-Circuit)
شارژ بیسیم
بعضی از پاوربانکهای موجود در بازار مجهز به فناوریهای انتقال بیسیم توان اعم از Qi شدهاند تا به اتصال با سیم به گوشی احتیاجی نباشد. قبل از خرید این پاوربانک ها، لازم است تا از پشتیبانی گوشی هوشمند خود از فناوری شارژ بیسیم اطمینان کسب کنید
مقاومت دربرابر ضربه و نفوذ مایعات
بعضی از پاوربانکها برای شرایط آبوهوایی مختلف و مقاومت دربرابر ضربات و نفوذ مایعات طراحی شدهاند. این پاور بانک ها همیشه برای کاربران گزینهای ایدئالی در سفر محسوب می شوند.
نوع باتری
برای خرید پاوربانک ها لازم است تا به جنس باتری استفاده شده در پاوربانک هم توجه کنید. چنانچه باتری استفاده شده در پاوربانک از برندهای متفرقه و نامرغوب باشد، بدون شک نمی توانید مدت زمان زیادی از پاوربانک استفاده کنید. باتریها از جمله قطعاتی به شمار می روند که با گذشت زمان مستهلک میشوند و در کنار کاهش ظرفیت، امکان خرابی و در شرایط حادتر نشتی و انفجار را در پی خواهند داشت.
اگر جزو افرادی هستید که از پاوربانک زیاد استفاده میکنید، حین خرید از کیفیت باتری و طول عمر آن باید مطمئن شوید. پاناسونیک، سامسونگ، الجی و CATL بزرگترین تولیدکنندههای باتریهای لیتیومیون در جهان هستند که باتری موردنیاز بسیاری از برندهای تولیدکنندهی پاوربانک در جهان را تأمین میکنند.
سخن پایانی
در این مقاله به این سوال که خروجی پاور بانک چند وات است؟ پرداختیم. لازم است پاور بانک مورد نظر شما بیشتر پورتها را داشته باشد تا دست شما برای شارژ کردن انواع وسایل و یا شارژ کردن خود پاور بانک بازتر باشد. علاوه براین داشتن چند ورودی و خروجی این حسن را دارد که در صورت خراب شدن یکی از پورت ها، میتوان از پورت دیگر به عنوان جایگزین استفاده نمود. همچنین باید برای خرید لوازم جانبی موبایل و خرید پاور بانک به داشتن گارانتی و اصل بودن کالا توجه لازم را داشته باشید.